naše story

COOLNA

21.03.2022

Ze staré kůlny se nám podařilo, po více než roce práce, vytvořit multifunkční prostor s 24 místy u dřevěných stolů. Dřevo vévodí celému prostoru, ale dominanci nemůžeme upřít kachlovým kamnům. Coolna bude sloužit dětem během táborů a víkendů, ale můžete si v ní uspořádat oslavu svých narozenin, nebo prožít nezapomenutelnou řízenou degustaci...

Málokomu se chce. Ruce mrznou, nohy zebou, zadek tlačí. Ale koník se rád proběhne a když je pěkné počasí, sníh od kopýtek krásně odlétá...

Zima je tu

08.01.2022

V zimě je na statku hlavně práce a málo zábavy. Příroda odpočívá, ale o koně je třeba se stále starat. Jezdí se méně, ale i to je třeba. Zimu také trávíme i rekonstruováním, opravami a vylepšováním.

I na podzim probíhaly oblíbené víkendy u koní, na kterých se děti učí péči o koně, jízdě na koni a hlavně tráví společně volný čas v přírodě a pohybu.

Na statku se topí dřevem. Jak také jinak. Voní to, hřeje to, ale také je s ním spousta práce...

Letní tábory

27.08.2021

Léto proběhlo na statku skvěle. Na jednu stranu práce se senem a koňmi, na druhou stranu tři krásné dětské tábory u koní a spousta skvělých lidiček, kteří přijeli na pár dnů či týdenní pobyt. Všem moc děkujeme.

Novinky

17.06.2021

Podařilo se nám statek zase trochu vylepšit. U ohniště vznikla nová pergola a v apartmánu Statkář dvě nové ložnice v prvním patře!

COVID nám pobyty u koní zpozdil, ale nezrušil. Jen, co to bylo možné, otevřel statek svá vrata a opět zahájil výuku pro děti a zážitkové pobyty. Odměnou byly rozzářené oči a smějící se ústa.

Při loňském trénování jsme zjistili, že nám ve stádečku chybí ještě jeden poník největší velikosti - největší počet dětí v klubu potřebuje právě tuto velikost. Po několikaměsíčním hledání je posila na palubě. Jmenuje se Evelína a už se moc těší na své první tréninky.

První sníh

16.01.2021

Začátek ledna byl po několika letech velmi bohatý na sněhovou nadílku. Hříbě zažilo sníh poprvé, ale i někteří další koníci se tvářili, jako by ho nidky neviděli. Z pobytu ve výběhu se tak stal boj o hledání zbytků trávy pod sněhem...